Wie zijn wij

Wij bouwen op onze 160 jaar van expertise,

Wij geloven in de verandering richting plant-based food


 

Bonduelle van vroeger tot nu,

Van distilleerderij tot duurzame producent van plantaardige voeding

 


 

Het verhaal van Bonduelle begint in 1853, wanneer Louis Bonduelle-Dalle en Louis Lesaffre-Roussel een distilleerderij opstarten in het Franse Marquette-lez-Lille. Pas als de eerste inblikmachine in 1926 zijn intrede doet, verschuift de focus naar  het verbouwen en verpakken van groenten. Na de voedselschaarste van de Tweede Wereldoorlog wordt in 1947 Bonduelle als merk geïntroduceerd.

Vanaf de jaren zestig groeit Bonduelle steeds harder. De exportmogelijkheden verbeteren immers aanzienlijk en in 1968 wordt gestart met het invriezen van groenten. Begin 1976 opent Bonduelle haar eerste kantoor in Nederland. Door de overname van conservenfabriek Marie Thumas in 1980 maakt Bonduelle ook grote stappen in België. Eind jaren ’80 is Bonduelle gevestigd in Duitsland, Italië, Groot-Brittannië, België, Nederland, Spanje, Portugal en Denemarken. In de jaren ’90 komen daar het oosten van Duitsland, Tsjechië, Polen, Hongarije en Slovenië bij. Daarna volgt de rest van de wereld

In 2004 wordt de Foundation Louis Bonduelle opgericht, die zich tot doel stelt om de goede aspecten van plantaardige voeding voor het publiek te promoten. Hierover lees je meer in het hoofdstuk over duurzaamheid. 

Vandaag bestaan we dus al 160 jaar en zijn we gevestigd in meer dan 100 landen wereldwijd. De zevende generatie van de familie Bonduelle staat intussen aan het roer en de toekomst ziet er positief uit voor plantaardige voeding. We innoveren sneller omdat de markt erom vraagt, en we produceren duurzamer omdat de wereld het nodig heeft. We zijn ons bewust van onze rol als A-merk en de verantwoordelijkheden die daarbij horen. Want bij Bonduelle is ‘La nature, notre futur.’

Naast het merk Bonduelle produceren we ook onder de namen Cassegrain, Arctic Gardens, Globus en Ready Pac Foods. In de Benelux ken je ons vooral van de categorieën vriesvers en conserven, maar in de meeste andere landen zijn we ook actief in vers gesneden groenten en verse maaltijdoplossingen.


Waar staan we nu? 


Waar willen we naartoe?

"Samen met de chef ontwikkelen wij het gerecht van de toekomst"