Vegan kerstmenu: Speltsalade met pastinaak en wortelschijfjes

Vegan kerstmenu: Speltsalade met pastinaak en wortelschijfjes

Berry Hoosemans
recipe.number_dish :10

recipe.ingredients

  • 400 g Spelt koraallinzen mix Bonduelle
  • 200 g Wortelschijfjes Bonduelle
  • 150 g Knolselderij puree Bonduelle
  • 30 st Pastinaakblokjes geroosterd Bonduelle
  • 100 g suiker
  • 10 g gerookte sesamzaadjes
  • 30 st gele wortelrepen
  • 30 st cashew nootjes
  • 10 st zeewiercrackers
  • 8 st radijs rood in parten
  • 8 st radijs wit in parten
  • 8 st radijs aubergine in parten
  • 5 dl water
  • 1 dl sushi azijn
  • 0,5 dl vegan room
  • 0,5 dl sushi azijn
  • 0,4 dl asian concentrate
  • ½ el miso (of meer naar smaak)
  • 1 tl verse knoflook puree
  • Sakura cress
  • Naar smaak toevoegen:
  • Olie
  • Zout

recipe.course_recipe

recipe.step_one
  • Meng 4 dl water, asion concentrate miso en 4 dl sushi azijn met elkaar en breng dit aan de kook.
recipe.step_two
  • Voeg de helft van de wortelschijfjes toe en kook deze even kort mee. Laat de helft van de vloeistof afkoelen en meng dit vervolgens met de spelt koraallinzen mix om de mix te marineren.
recipe.step_three
  • Rooster de pastinaak blokjes met een beetje olie in een heteluchtoven op 200 °C voor 8 min.
recipe.step_four
  • Was en snijd de radijsjes met behoud van het loof.
recipe.step_five
  • Meng de overige 1 dl water met het suiker en de 1 dl sushi azijn en breng dit aan de kook totdat de vloeistof helder wordt.
recipe.step_six
  • Was, schil en snijd de gele wortel met behulp van een dunschiller in dunne repen en marineer deze in de zoetzuur dressing.
recipe.step_seven
  • Verhit de knolselderij puree met de room en knoflook (eventueel zout naar smaak).
recipe.step_eight
  • Laat de wortelschijfjes en de spelt koraallinzen mix goed uitlekken en dresseer het geheel op een bord. Garneer met de cashew, radijs, sakura cress en zeewier.