Vegan kerstmenu: savarin van pompoen

Vegan kerstmenu: savarin van pompoen

Berry Hoosemans
recipe.number_dish :10

recipe.ingredients

  • 800 g Bloemkool Bonduelle
  • 350 ml Pompoen puree Bonduelle
  • 500 ml water
  • 100 g geroosterde kokos
  • 75 g kokos room
  • 75 g gezoete gecondenseerde kokosmelk
  • 20 g rijstmeel
  • 18 ring vormen voor savarin
  • 150 g bloem
  • 535 g suiker
  • 15 g vanille suiker
  • 2 dl apricot brandy
  • 3 eetl koolzaadolie
  • 1 eetl bakpoeder
  • 1 eetl appelside azijn
  • 10 st quenelles passievrucht sorbetijs
  • 10 st atsina cress
  • 10 st appel blossom
  • 10 st blossom
  • Naar smaak toevoegen:
  • Vanille suiker
  • Zout

recipe.course_recipe

recipe.step_one
  • Meng de bloem met het zout, bakpoeder en suiker in een bekken en ontdooi de pompoen puree een dag van tevoren in de koeling.
recipe.step_two
  • Meng met de kitchen aid de droge stoffen met de azijn, koolzaadolie en pompoen puree. Laat kort mengen op een lage stand tot er een gladde massa ontstaat. Laat het mengsel minimaal 10 minuten rusten.
recipe.step_three
  • Kook het water en suiker tot de vloeistof helder wordt en roer de apricot brandy erin.
recipe.step_four
  • Vet de silicone vormpjes in en spuit het beslag erin en zet de vormpjes in een heteluchtoven en bak ze 13 min af op 180 °C (lage ventilator snelheid). Laat het geheel afkoelen en confijt met suikerwater en de apricot brandy.
recipe.step_five
  • Rooster het kokosschaafsel in een heteluchtoven op 180 °C.
recipe.step_six
  • Meng de kokosroom, gecondenseerde gezoete kokosmelk en bloemkool. Breng dit aan de kook voor 2 minuten op laag vuur, voeg naar smaak vanille suiker toe.
recipe.step_seven
  • Laat dit mengsel binden met het rijstmeel-water mengsel tot de gewenste dikte behaald is en laat dit mengsel vervolgens afkoelen.
recipe.step_eight
  • Maak van een plastic deksel en grove kam om strepen op het bord te zetten met de bloemkool kokos saus. Dresseer het geheel op een bord en garneer met de kokos, de blossom, cress, bloemetjes en schep het sorbetijs op het bord