Vegan kerstmenu: risotto met groene linzen en garden peas

Vegan kerstmenu: risotto met groene linzen en garden peas

Berry Hoosemans
recipe.number_dish :10

recipe.ingredients

  • 600 g Groene linzen Bonduelle
  • 600 g Tuinerwten zeer fijn Bonduelle
  • 100 g geraspte vegan parmezaan
  • 100 g enoki
  • 100 g pijnboompitten
  • 5 dl vegan room
  • 5,2 dl olijfolie
  • 0,4 dl groentebouillon concentraat
  • 1 bos basilicum
  • 20 st takjes affilla cress
  • 10 st gepofte cherry tomaatjes
  • Naar smaak toevoegen:
  • olie
  • Zout

recipe.course_recipe

recipe.step_one
  • Blender 5 dl olie en de basilicum blaadjes.
recipe.step_two
  • Meng de vegan room met het groenteconcentraat, linzen en tuinerwten. Verhit dit door.
recipe.step_three
  • Meng de tomaatjes en de enoki met 0,2 dl olijfolie, voeg eventueel zout naar smaak toe.
recipe.step_four
  • Pof de gemarineerde tomaatjes in een hete lucht oven voor 2 min op 250 °C.
recipe.step_five
  • Verdeel de risotto over de borden en garneer met de enoki, tomaatjes, pijnboompitten, geraspte vegan parmezaan en basilicum olie.