Take away: Buddha bowl met groene linzen, puntasperges en garden peas

Take away: Buddha bowl met groene linzen, puntasperges en garden peas

Berry Hoosemans
aantal porties :10

ingrediënten

  • 500g Groene linzen Vriesvers Bonduelle
  • 500g Garden peas Vriesvers Bonduelle
  • 500g Groene puntasperges Vriesvers Bonduelle
  • 500g Bulgur Vriesvers Bonduelle
  • 500g Geraspte wortelen Sous vide Bonduelle
  • 500g courgette
  • 500g ananas, geroosterd
  • 100g veldsla
  • tofu
  • sojasaus
  • knoflook
  • chili
  • gember
  • groentebouillon
  • Toppings:
  • sesamzaadjes
  • wasabi mayonnaise
  • bosui
  • kokosschaafsel

Bereidingswijze

stap 1
  • Giet de tofu af, snijd deze en marineer een nacht in sojasaus met knoflook, chili en gember. Bak daarna in de oven op 180°C gedurende 10 minuten en laat afkoelen.
stap 2
  • Stoom de garden peas 2 minuten en koel snel terug.
stap 3
  • Stoom de asperges voor 2 minuten uit de diepvries en koel terug.
stap 4
  • Giet de linzen en geraspte wortelen af en spoel deze.
stap 5
  • Laat de bulgur ontdooien.
stap 6
  • Was de veldsla.
stap 7
  • Was de courgette en snijd deze in spaghettislierten.
stap 8
  • Verdeel alle ingrediënten per soort over de bowls, zodat de ingrediënten zichtbaar blijven. Verdeel vervolgens de toppings over de bowls.