Stoemp en stoof: Gamja jorin

Stoemp en stoof: Gamja jorin

Berry Hoosemans
aantal porties :10

ingrediënten

  • 500 g Haricots verts Minute Bonduelle
  • 500 g Gegrilde rode en gele paprika Bonduelle
  • 1 kg Mengeling van zoete aardappelen en knolpeterselie Bonduelle
  • 500 g rode ui
  • 3 tl knoflook, vers gemalen
  • olie
  • 10 el suiker
  • 5 el glucose
  • 2,5 dl water
  • 2,5 dl sojasaus
  • naar smaak toevoegen:
  • 2,5 el sesamzaad
  • 2,5 tl sesamolie
  • sojasaus
  • garnering:
  • rock chives
  • lente-ui

Bereidingswijze

stap 1
  • Laat de haricots verts, gegrilde paprika en de mengeling van zoete aardappelen en knolpeterselie 24 uur vantevoren in de koeling ontdooien.
stap 2
  • Snijd de ui in stukjes.
stap 3
  • Fruit de ui samen met de knoflook in een pan met een beetje olie.
stap 4
  • Zodra het geheel wat glazig begint te worden voeg je de suiker, glucose en het water toe.
stap 5
  • Voeg de sojasaus toe en laat +/- 10 minuten op laag vuur inkoken.
stap 6
  • Voeg alle groentes toe en verhit goed door. Breng eventueel verder op smaak met sojasaus, sesamolie en sesamzaad.
stap 7
  • Verdeel de stoof over de borden en garneer met de rock chives en lente-ui.