Stoemp en stoof: 1001-groenten tajine

Stoemp en stoof: 1001-groenten tajine

Berry Hoosemans
aantal porties :10

ingrediënten

  • 1500 g World Mix Mediterranea Bonduelle
  • 400 g Duo van wortel Minute Bonduelle
  • 200 g Artisjokken in parten Minute Bonduelle
  • 200 g Haricots verts Fijn Minute Bonduelle
  • 200 g Kikkererwten sous vide Bonduelle
  • 10 tomaten
  • 1 dl olijfolie
  • 5 st rode uien, grof gesneden
  • 4 tl knoflook, vers gemalen
  • 5 tl komijn, vers gemalen
  • 5 tl kaneel
  • 5 tl kurkuma
  • 5 tl gemberpoeder
  • 300 g gedroogde abrikozen
  • naar smaak toevoegen: groentebouillonpoeder
  • garnering:
  • 200 g amandelschaafsel
  • 100 g pompoenpitten
  • Kikuna cress of Sakura cress
  • 50 g gesneden lente-ui
  • 10 st pappadum

Bereidingswijze

stap 1
  • Laat alle vriesvers Bonduelle groenten 24 uur vantevoren in de koeling ontdooien.
stap 2
  • Giet de kikkererwten af, spoel om met koud water en laat goed uitlekken.
stap 3
  • Meng alle groenten met elkaar.
stap 4
  • Plicheer de tomaten en snijd in parten.
stap 5
  • Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui, de knoflook en de kruiden.
stap 6
  • Voeg vervolgens de tomatenparten, de gedroogde abrikozen en alle Bonduelle groentes toe.
stap 7
  • Roer het geheel goed door en verhit tot de juiste serveertemperatuur.
stap 8
  • Voeg wat groentebouillonpoeder naar smaak toe.