Plantbased Salads: Arabic salad

Plantbased Salads: Arabic salad

Berry Hoosemans
aantal porties :10

ingrediënten

  • 500 g Mengeling van zoete aardappelen en knolpeterselie Bonduelle
  • 300 g Haricots verts zeer fijn gesneden Minute Bonduelle
  • 300 g Crispy maïs sous vide Bonduelle
  • 300 g Rode kidneybonen sous vide Bonduelle
  • 150 g tomaat
  • 150 g komkommer
  • 100 g rode ui
  • 50 g munt, vers
  • 50 g platte peterselie, vers
  • 20 stuks little gem sla
  • 500 g couscous
  • 10 g gamsa medina kruidenmix
  • 1 dl olie
  • Dressing:
  • 2 dl olijfolie
  • 1 dl citroensap
  • 1 tl knoflook, vers gemalen
  • 1 tl gember, vers gemalen
  • 1 tl zout
  • Garnering:
  • 100 g pijnboompitten
  • 1 bakje Ghoa cress

Bereidingswijze

stap 1
  • Laat de mengeling van zoete aardappelen en knolpeterselie en de haricots verts 24 uur vantevoren in de koeling ontdooien.
stap 2
  • Laat de maïs en de rode kidneybonen goed uitlekken, spoel af met koud water en houd gekoeld.
stap 3
  • Snijd brunoise van de tomaat, komkommer en de rode ui. Snijd de verse munt en peterselie fijn.
stap 4
  • Bereid de dressing door alle ingredienten mooi homogeen te mengen met een staafmixer of blender.
stap 5
  • Was de sla, laat vervolgens goed uitlekken en halveer. Grill of bak net voor doorgifte op de platte kant en napeer met wat dressing.
stap 6
  • Kook de couscous en spoel af met koud water. Meng vervolgens met de tomaat, komkommer, rode ui, munt en peterselie. Voeg wat dressing toe.
stap 7
  • Rooster de pijnboompitjes in een beetje olie, voeg eventueel naar smaak een beetje zout toe en laat afkoelen.
stap 8
  • Meng alle groenten met de gamsa medina kruidenmix en een beetje olie en bak deze licht aan in een pan.