Bonduelle Food ServicePlantbased Salads: Arabic saladhttps://media.bonduelle.com/aprhd_129299/NLFS036-hd-be00036_arabic_salad_l_12757.webpBerry Hoosemans500 g Mengeling van zoete aardappelen en knolpeterselie Bonduelle300 g Haricots verts zeer fijn gesneden Minute Bonduelle300 g Crispy maïs sous vide Bonduelle300 g Rode kidneybonen sous vide Bonduelle150 g tomaat150 g komkommer100 g rode ui50 g munt, vers50 g platte peterselie, vers20 stuks little gem sla500 g couscous10 g gamsa medina kruidenmix1 dl olieDressing:2 dl olijfolie1 dl citroensap1 tl knoflook, vers gemalen1 tl gember, vers gemalen1 tl zoutGarnering:100 g pijnboompitten1 bakje Ghoa cressLaat de mengeling van zoete aardappelen en knolpeterselie en de haricots verts 24 uur vantevoren in de koeling ontdooien.Laat de maïs en de rode kidneybonen goed uitlekken, spoel af met koud water en houd gekoeld.Snijd brunoise van de tomaat, komkommer en de rode ui. Snijd de verse munt en peterselie fijn.Bereid de dressing door alle ingredienten mooi homogeen te mengen met een staafmixer of blender.Was de sla, laat vervolgens goed uitlekken en halveer. Grill of bak net voor doorgifte op de platte kant en napeer met wat dressing.Kook de couscous en spoel af met koud water. Meng vervolgens met de tomaat, komkommer, rode ui, munt en peterselie. Voeg wat dressing toe.Rooster de pijnboompitjes in een beetje olie, voeg eventueel naar smaak een beetje zout toe en laat afkoelen.Meng alle groenten met de gamsa medina kruidenmix en een beetje olie en bak deze licht aan in een pan.

Plantbased Salads: Arabic salad
aantal porties :10
ingrediënten
- 500 g Mengeling van zoete aardappelen en knolpeterselie Bonduelle
- 300 g Haricots verts zeer fijn gesneden Minute Bonduelle
- 300 g Crispy maïs sous vide Bonduelle
- 300 g Rode kidneybonen sous vide Bonduelle
- 150 g tomaat
- 150 g komkommer
- 100 g rode ui
- 50 g munt, vers
- 50 g platte peterselie, vers
- 20 stuks little gem sla
- 500 g couscous
- 10 g gamsa medina kruidenmix
- 1 dl olie
- Dressing:
- 2 dl olijfolie
- 1 dl citroensap
- 1 tl knoflook, vers gemalen
- 1 tl gember, vers gemalen
- 1 tl zout
- Garnering:
- 100 g pijnboompitten
- 1 bakje Ghoa cress
Bereidingswijze
stap 1
- Laat de mengeling van zoete aardappelen en knolpeterselie en de haricots verts 24 uur vantevoren in de koeling ontdooien.
stap 2
- Laat de maïs en de rode kidneybonen goed uitlekken, spoel af met koud water en houd gekoeld.
stap 3
- Snijd brunoise van de tomaat, komkommer en de rode ui. Snijd de verse munt en peterselie fijn.
stap 4
- Bereid de dressing door alle ingredienten mooi homogeen te mengen met een staafmixer of blender.
stap 5
- Was de sla, laat vervolgens goed uitlekken en halveer. Grill of bak net voor doorgifte op de platte kant en napeer met wat dressing.
stap 6
- Kook de couscous en spoel af met koud water. Meng vervolgens met de tomaat, komkommer, rode ui, munt en peterselie. Voeg wat dressing toe.
stap 7
- Rooster de pijnboompitjes in een beetje olie, voeg eventueel naar smaak een beetje zout toe en laat afkoelen.
stap 8
- Meng alle groenten met de gamsa medina kruidenmix en een beetje olie en bak deze licht aan in een pan.