Bonduelle Food ServiceHartige Griekse taart met groene linzenhttps://media.bonduelle.com/aprhd_129796/BEFS1069-hd-20210119_bonduelle_traiteur_9_24269.webpBerry Hoosemans1 kg Bladspinazie losgevroren Vriesvers Bonduelle250 g Groene linzen Vriesvers Minute Bonduelle350 g Gegrilde Aubergines Vriesvers Bonduelle500 g bladerdeeg plakjes, ontdooid200 g ui, gesnipperd150 g Griekse yoghurt100 g feta, verkruimeld100 ml culinaire room80 ml olijfolie30 g Griekse kruiden10 g knoflook, in puree of fijn gesnipperd10 st eierenNaar smaak toevoegen:Peper ZoutLaat de vriesvers producten ontdooien in de koeling.Verdeel het bladerdeeg over de 2 taartvormen van 25 cm. Prik gaatjes in het deeg en bak 10 à 12 minuten goudkleurig op 180 graden in een heteluchtoven. U kunt het deeg ook blind bakken door bakpapier op het deeg te leggen en deze met bonen te bedekken.Stoof de ui en knoflook aan in de resterende olijfolie, laat dit vervolgens afkoelenKlop de eieren los met de room en Griekse yoghurt. Voeg daarna de feta, Griekse kruiden, spinazie en het uienmengsel toe.Meng de groene linzen met het spinazie mengsel en schep dit in de taartvorm. Garneer met de aubergineplakjes.Bak in een oven op 160 graden gedurende 45 minuten. Serveer of laat afkoelen.Tip: Serveer met een rucola met parmezaanse kaas, pijnboompitjes en wat olijfolie.

Hartige Griekse taart met groene linzen
aantal porties :10
ingrediënten
- 1 kg Bladspinazie losgevroren Vriesvers Bonduelle
- 250 g Groene linzen Vriesvers Minute Bonduelle
- 350 g Gegrilde Aubergines Vriesvers Bonduelle
- 500 g bladerdeeg plakjes, ontdooid
- 200 g ui, gesnipperd
- 150 g Griekse yoghurt
- 100 g feta, verkruimeld
- 100 ml culinaire room
- 80 ml olijfolie
- 30 g Griekse kruiden
- 10 g knoflook, in puree of fijn gesnipperd
- 10 st eieren
- Naar smaak toevoegen:
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
stap 1
- Laat de vriesvers producten ontdooien in de koeling.
stap 2
- Verdeel het bladerdeeg over de 2 taartvormen van 25 cm. Prik gaatjes in het deeg en bak 10 à 12 minuten goudkleurig op 180 graden in een heteluchtoven. U kunt het deeg ook blind bakken door bakpapier op het deeg te leggen en deze met bonen te bedekken.
stap 3
- Stoof de ui en knoflook aan in de resterende olijfolie, laat dit vervolgens afkoelen
stap 4
- Klop de eieren los met de room en Griekse yoghurt. Voeg daarna de feta, Griekse kruiden, spinazie en het uienmengsel toe.
stap 5
- Meng de groene linzen met het spinazie mengsel en schep dit in de taartvorm. Garneer met de aubergineplakjes.
stap 6
- Bak in een oven op 160 graden gedurende 45 minuten. Serveer of laat afkoelen.
stap 7
- Tip: Serveer met een rucola met parmezaanse kaas, pijnboompitjes en wat olijfolie.