Hartige Griekse taart met groene linzen

Hartige Griekse taart met groene linzen

Berry Hoosemans
aantal porties :10

ingrediënten

  • 1 kg Bladspinazie losgevroren Vriesvers Bonduelle
  • 250 g Groene linzen Vriesvers Minute Bonduelle
  • 350 g Gegrilde Aubergines Vriesvers Bonduelle
  • 500 g bladerdeeg plakjes, ontdooid
  • 200 g ui, gesnipperd
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 100 ml culinaire room
  • 80 ml olijfolie
  • 30 g Griekse kruiden
  • 10 g knoflook, in puree of fijn gesnipperd
  • 10 st eieren
  • Naar smaak toevoegen:
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

stap 1
  • Laat de vriesvers producten ontdooien in de koeling.
stap 2
  • Verdeel het bladerdeeg over de 2 taartvormen van 25 cm. Prik gaatjes in het deeg en bak 10 à 12 minuten goudkleurig op 180 graden in een heteluchtoven. U kunt het deeg ook blind bakken door bakpapier op het deeg te leggen en deze met bonen te bedekken.
stap 3
  • Stoof de ui en knoflook aan in de resterende olijfolie, laat dit vervolgens afkoelen
stap 4
  • Klop de eieren los met de room en Griekse yoghurt. Voeg daarna de feta, Griekse kruiden, spinazie en het uienmengsel toe.
stap 5
  • Meng de groene linzen met het spinazie mengsel en schep dit in de taartvorm. Garneer met de aubergineplakjes.
stap 6
  • Bak in een oven op 160 graden gedurende 45 minuten. Serveer of laat afkoelen.
stap 7
  • Tip: Serveer met een rucola met parmezaanse kaas, pijnboompitjes en wat olijfolie.