Bonduelle Food ServiceGuilty groenten: Energizing Saladhttps://media.bonduelle.com/aprhd_129350/NLFS088-hd-befs088_energizing_salad_l_14177.webpBerry Hoosemans500 gr Pépites van kikkererwten en maïs Bonduelle500 gr Pépites van rode linzen en wortel Bonduelle300 gr Haricots verts zeer fijn minute Bonduelle200 gr Geraspte wortelen sous vide Bonduelle200 gr Rode kidneybonen sous vide Bonduelle1 L water50 gr liquid concentrate groenten (CHEF)500 gr papaja3 st rijstvellen10 st mini parten romeinse sla (Little gem)Dressing:1 tl chili, vers gemalen1 tl knoflook, vers gemalen2 el palmsuiker, vloeibaar (Gula djawa)1 el vissaus1 el limoensapGarnering:- Thaise basilicumblaadjes100 gr pinda’s, geroosterdLaat de haricots verts 24 uur van tevoren in de koeling ontdooien.Giet de geraspte wortel en kidneybonen af, spoel deze met koud water en laat goed uitlekken.Neem beide Pépites los van elkaar in een schaal. Giet daar 1 liter water en 50 gram Chef liquid concentrate bij en roer goed door. Kook de Pépites in de steamer met 100% stoom gedurende 8 minuten. Spoel goed af en houd gekoeld.Rooster de pinda’s droog in een pan op matig vuur.Meng de ingrediënten voor de dressing glad met een staafmixer. Snijd de papaja in blokjes.Breek de rijstvellen in grove stukken en frituur deze krokant. Laat vervolgens goed uitlekken.Meng de Pépites, haricots verts, geraspte wortelen en de rode kidneybonen. Rooster de parten mini romeinse sla.Dresseer de pépites, harictos verts, geraspte wortelen en de rode kidneybonen op een bord. Besprenkel met de dressing. Garneer met de papaja, romeinse sla, geroosterde pinda’s, rijstvelcrackers en de basilicum.

Guilty groenten: Energizing Salad
aantal porties :10
ingrediënten
- 500 gr Pépites van kikkererwten en maïs Bonduelle
- 500 gr Pépites van rode linzen en wortel Bonduelle
- 300 gr Haricots verts zeer fijn minute Bonduelle
- 200 gr Geraspte wortelen sous vide Bonduelle
- 200 gr Rode kidneybonen sous vide Bonduelle
- 1 L water
- 50 gr liquid concentrate groenten (CHEF)
- 500 gr papaja
- 3 st rijstvellen
- 10 st mini parten romeinse sla (Little gem)
- Dressing:
- 1 tl chili, vers gemalen
- 1 tl knoflook, vers gemalen
- 2 el palmsuiker, vloeibaar (Gula djawa)
- 1 el vissaus
- 1 el limoensap
- Garnering:
- - Thaise basilicumblaadjes
- 100 gr pinda’s, geroosterd
Bereidingswijze
stap 1
- Laat de haricots verts 24 uur van tevoren in de koeling ontdooien.
stap 2
- Giet de geraspte wortel en kidneybonen af, spoel deze met koud water en laat goed uitlekken.
stap 3
- Neem beide Pépites los van elkaar in een schaal. Giet daar 1 liter water en 50 gram Chef liquid concentrate bij en roer goed door. Kook de Pépites in de steamer met 100% stoom gedurende 8 minuten. Spoel goed af en houd gekoeld.
stap 4
- Rooster de pinda’s droog in een pan op matig vuur.
stap 5
- Meng de ingrediënten voor de dressing glad met een staafmixer. Snijd de papaja in blokjes.
stap 6
- Breek de rijstvellen in grove stukken en frituur deze krokant. Laat vervolgens goed uitlekken.
stap 7
- Meng de Pépites, haricots verts, geraspte wortelen en de rode kidneybonen. Rooster de parten mini romeinse sla.
stap 8
- Dresseer de pépites, harictos verts, geraspte wortelen en de rode kidneybonen op een bord. Besprenkel met de dressing. Garneer met de papaja, romeinse sla, geroosterde pinda’s, rijstvelcrackers en de basilicum.