Guilty groenten: Energizing Salad

Guilty groenten: Energizing Salad

Berry Hoosemans
aantal porties :10

ingrediënten

  • 500 gr Pépites van kikkererwten en maïs Bonduelle
  • 500 gr Pépites van rode linzen en wortel Bonduelle
  • 300 gr Haricots verts zeer fijn minute Bonduelle
  • 200 gr Geraspte wortelen sous vide Bonduelle
  • 200 gr Rode kidneybonen sous vide Bonduelle
  • 1 L water
  • 50 gr liquid concentrate groenten (CHEF)
  • 500 gr papaja
  • 3 st rijstvellen
  • 10 st mini parten romeinse sla (Little gem)
  • Dressing:
  • 1 tl chili, vers gemalen
  • 1 tl knoflook, vers gemalen
  • 2 el palmsuiker, vloeibaar (Gula djawa)
  • 1 el vissaus
  • 1 el limoensap
  • Garnering:
  • - Thaise basilicumblaadjes
  • 100 gr pinda’s, geroosterd

Bereidingswijze

stap 1
  • Laat de haricots verts 24 uur van tevoren in de koeling ontdooien.
stap 2
  • Giet de geraspte wortel en kidneybonen af, spoel deze met koud water en laat goed uitlekken.
stap 3
  • Neem beide Pépites los van elkaar in een schaal. Giet daar 1 liter water en 50 gram Chef liquid concentrate bij en roer goed door. Kook de Pépites in de steamer met 100% stoom gedurende 8 minuten. Spoel goed af en houd gekoeld.
stap 4
  • Rooster de pinda’s droog in een pan op matig vuur.
stap 5
  • Meng de ingrediënten voor de dressing glad met een staafmixer. Snijd de papaja in blokjes.
stap 6
  • Breek de rijstvellen in grove stukken en frituur deze krokant. Laat vervolgens goed uitlekken.
stap 7
  • Meng de Pépites, haricots verts, geraspte wortelen en de rode kidneybonen. Rooster de parten mini romeinse sla.
stap 8
  • Dresseer de pépites, harictos verts, geraspte wortelen en de rode kidneybonen op een bord. Besprenkel met de dressing. Garneer met de papaja, romeinse sla, geroosterde pinda’s, rijstvelcrackers en de basilicum.