Grazing table: Rosy salmon with asparagus

Grazing table: Rosy salmon with asparagus

Berry Hoosemans
aantal porties :10

ingrediënten

  • 20 Groene puntasperges Bonduelle
  • 25 g Rode bietensalade blokjes sous vide Bonduelle
  • 200 g zalm, rauw
  • 25 g suiker
  • 25 g zout
  • 50 gr rode bieten vocht
  • 1 tl gerookte olijfolie
  • 100 g vegan mayonaise
  • 10 kwarteleieren

Bereidingswijze

stap 1
  • Laat de groene asperges 24 uur vantevoren in de koeling ontdooien.
stap 2
  • Stoom de asperges 1 minuut in de steamer. Rooster ze vervolgens en koel terug voor behoud van kleur.
stap 3
  • Smeer de rauwe zalm in met suiker, zout en het rode bietenvocht. Marineer deze voor enkele uren zodat het vocht goed in de zalm trekt.
stap 4
  • Maal de rode bietenblokjes fijn en meng deze met de gerookte olijfolie en de vegan mayonaise.
stap 5
  • Snijd de zalm in plakjes en leg deze op de geroosterde asperges.
stap 6
  • Bak de kwarteleieren in een poffertjespan.
stap 7
  • Garneer het gerecht met de kwarteleieren en de rode bieten mayonaise.