Bonduelle Food ServiceGrazing table: Rosy salmon with asparagushttps://media.bonduelle.com/aprhd_129312/NLFS0049-hd-be00049_rosy_salmon_with_asparagus_l_12784.webpBerry Hoosemans20 Groene puntasperges Bonduelle25 g Rode bietensalade blokjes sous vide Bonduelle200 g zalm, rauw25 g suiker25 g zout50 gr rode bieten vocht1 tl gerookte olijfolie100 g vegan mayonaise10 kwarteleierenLaat de groene asperges 24 uur vantevoren in de koeling ontdooien.Stoom de asperges 1 minuut in de steamer. Rooster ze vervolgens en koel terug voor behoud van kleur.Smeer de rauwe zalm in met suiker, zout en het rode bietenvocht. Marineer deze voor enkele uren zodat het vocht goed in de zalm trekt.Maal de rode bietenblokjes fijn en meng deze met de gerookte olijfolie en de vegan mayonaise.Snijd de zalm in plakjes en leg deze op de geroosterde asperges.Bak de kwarteleieren in een poffertjespan.Garneer het gerecht met de kwarteleieren en de rode bieten mayonaise.

Grazing table: Rosy salmon with asparagus
aantal porties :10
ingrediënten
- 20 Groene puntasperges Bonduelle
- 25 g Rode bietensalade blokjes sous vide Bonduelle
- 200 g zalm, rauw
- 25 g suiker
- 25 g zout
- 50 gr rode bieten vocht
- 1 tl gerookte olijfolie
- 100 g vegan mayonaise
- 10 kwarteleieren
Bereidingswijze
stap 1
- Laat de groene asperges 24 uur vantevoren in de koeling ontdooien.
stap 2
- Stoom de asperges 1 minuut in de steamer. Rooster ze vervolgens en koel terug voor behoud van kleur.
stap 3
- Smeer de rauwe zalm in met suiker, zout en het rode bietenvocht. Marineer deze voor enkele uren zodat het vocht goed in de zalm trekt.
stap 4
- Maal de rode bietenblokjes fijn en meng deze met de gerookte olijfolie en de vegan mayonaise.
stap 5
- Snijd de zalm in plakjes en leg deze op de geroosterde asperges.
stap 6
- Bak de kwarteleieren in een poffertjespan.
stap 7
- Garneer het gerecht met de kwarteleieren en de rode bieten mayonaise.