Easy Vegan: Bonenburger

Easy Vegan: Bonenburger

Berry Hoosemans
aantal porties :10

ingrediënten

  • 600 g Borlotti Bonen sous vide Bonduelle
  • 600 g Rode Kidneybonen sous vide Bonduelle
  • 250 g Kikkererwten sous vide Bonduelle
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 10 el paneermeel
  • 5 el havervlokken
  • 100 g rijstmeel
  • 9 el Engelse steak saus (HP saus)
  • 200 g ui, in ringen
  • 10 st Hamburgerbuns (Jumbo)
  • 10 el vegan mayonaise
  • 30 plakken coeur de boeuf tomaat
  • 20 blaadjes kropsla
  • 10 plakken vegan “kaas”
  • rijstolie
  • Naar smaak toevoegen: zout

Bereidingswijze

stap 1
  • Giet de peulvruchten af, spoel met koud water en laat vervolgens goed uitlekken.
stap 2
  • Prak de borlotti bonen, rode kidneybonen en de kikkererwten tot een grove structuur.
stap 3
  • Voeg de knoflook- en uienpoeder samen met de paneermeel, havervlokken, rijstmeel en de steaksaus toe. Voeg naar smaak zout toe.
stap 4
  • Meng het geheel en druk aan in een ronde vorm tot burgers (+/- 10 tot 12 cm doorsnede).
stap 5
  • Verwarm de rijstolie en bak de bonenburgers aan beide kanten goudbruin.
stap 6
  • Bak de uienringen.
stap 7
  • Snijd de broodjes doormidden, rooster de binnenkant mooi goudbruin en besmeer met de mayonaise.
stap 8
  • Maak de hamburger af met de plakjes ui, tomaat, sla en de vegan kaas.