Biet Bourguignon

Biet Bourguignon

aantal porties :10

ingrediënten

  • 40 gr olijfolie
  • 150 gr Bonduelle rode ui gegrild Service
  • 8 gr vers gemalen knoflook
  • 85 gr tomatenpuree
  • 1,7 kg Bonduelle rode bietensalade blokjes
  • Sous Vide
  • 400 gr Bonduelle wortelschijfjes Minute
  • 4 gr tijm
  • peper en zout
  • 400 ml rode wijn
  • 500 ml groentebouillon
  • 5 laurierbladeren
  • 850 gr Bonduelle groene linzen Service
  • 850 gr Bonduelle Parijse mini champignons
  • 200 gr zilveruitjes
  • 25 gr maizena
  • 10 gr diverse cressen

Bereidingswijze

stap 1
  • Verhit de olijfolie in een grote gietijzeren pan op middelhoog vuur. Roer de gegrilde ui en knoflook erdoor, bak tot ze zacht zijn.
de belangrijkste stap : stap 2
  • Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur even. Giet de bieten af en voeg samen met de wortelschijfjes en tijm toe in de pan. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rode wijn, groentebouillon en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten op laag vuur sudderen.
stap 3
  • Voeg vervolgens de groene linzen, champignons en zilveruitjes toe. Verhit het geheel en laat nog 3 minuten sudderen. Laat eventueel de stoof wat indikken met een papje maizena.
stap 4
  • Schep voor het serveren de stoof in een diep bord en maak af met verse tijm en cress.