Bonduelle Food ServiceBiet Bourguignonhttps://media.bonduelle.com/aprhd_245751/NLFS14990-hd-Biet%2520Bourguignon%25202.webp40 gr olijfolie150 gr Bonduelle rode ui gegrild Service8 gr vers gemalen knoflook85 gr tomatenpuree1,7 kg Bonduelle rode bietensalade blokjesSous Vide400 gr Bonduelle wortelschijfjes Minute4 gr tijmpeper en zout400 ml rode wijn500 ml groentebouillon5 laurierbladeren850 gr Bonduelle groene linzen Service850 gr Bonduelle Parijse mini champignons200 gr zilveruitjes25 gr maizena10 gr diverse cressenVerhit de olijfolie in een grote gietijzeren pan op middelhoog vuur. Roer de gegrilde ui en knoflook erdoor, bak tot ze zacht zijn.Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur even. Giet de bieten af en voeg samen met de wortelschijfjes en tijm toe in de pan. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rode wijn, groentebouillon en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten op laag vuur sudderen.Voeg vervolgens de groene linzen, champignons en zilveruitjes toe. Verhit het geheel en laat nog 3
minuten sudderen. Laat eventueel de stoof wat indikken met een papje maizena.Schep voor het serveren de stoof in een diep bord en maak af met verse tijm en cress.

Biet Bourguignon
aantal porties :10
ingrediënten
- 40 gr olijfolie
- 150 gr Bonduelle rode ui gegrild Service
- 8 gr vers gemalen knoflook
- 85 gr tomatenpuree
- 1,7 kg Bonduelle rode bietensalade blokjes
- Sous Vide
- 400 gr Bonduelle wortelschijfjes Minute
- 4 gr tijm
- peper en zout
- 400 ml rode wijn
- 500 ml groentebouillon
- 5 laurierbladeren
- 850 gr Bonduelle groene linzen Service
- 850 gr Bonduelle Parijse mini champignons
- 200 gr zilveruitjes
- 25 gr maizena
- 10 gr diverse cressen
Bereidingswijze
stap 1
- Verhit de olijfolie in een grote gietijzeren pan op middelhoog vuur. Roer de gegrilde ui en knoflook erdoor, bak tot ze zacht zijn.
de belangrijkste stap : stap 2
- Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur even. Giet de bieten af en voeg samen met de wortelschijfjes en tijm toe in de pan. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rode wijn, groentebouillon en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten op laag vuur sudderen.
stap 3
- Voeg vervolgens de groene linzen, champignons en zilveruitjes toe. Verhit het geheel en laat nog 3 minuten sudderen. Laat eventueel de stoof wat indikken met een papje maizena.
stap 4
- Schep voor het serveren de stoof in een diep bord en maak af met verse tijm en cress.