Maak kennis met Greenology chef Berry Hoosemans

Berry geeft je 5 handige tips voor het opbouwen van je plant-based gerecht

 

Tip 1 - Opmaak op het bord

Een klein bord zal met dezelfde hoeveelheid optisch voller lijken dan een groot bord. Serveer dus je maaltijd op een kleiner bord zodat de gast bij de start van de maaltijd al het gevoel heeft een royaal bord met eten te hebben.

Tip 2 - Structuur in je gerecht

 

Structuur in je gerecht zorgt voor een beter mondgevoel. De maaltijd zal eerder als smaakvol worden ervaren. Denk aan crumbles, noten en gebakken ui.

Tip 3 - Smaak is key

 

Zorg voor een juiste balans van zoet, zuur, zout, bitter en umami. Dit maakt je gerecht interessant en smaakvol. Dressing is hiervoor erg geschikt. Denk aan een dressing van agave siroop, limoensap, olijfolie en miso.

Tip 4 - Smaakvol op de kaart

 

Vegetarisch in de naam van je gerecht gebruiken is vaak niet de beste manier om de verkoop te boosten. Gebruik liever een aantrekkelijk naam zoals bijvoorbeeld Power burger in plaats van Vegetarische hamburger.

Tip 5 : De 20 minuten regel

Serveer soep in een bord met garnituur en brood. Je zal een soep met garnituur langzamer eten omdat je meer tijd nodig hebt om te kauwen. Je hersenen hebben ongeveer 20 minuten nodig om door te krijgen dat je verzadigd bent. Serveer dezelfde soep in een beker zonder garnituur dan wordt deze sneller gegeten en volgt een minder voldaan gevoel. Let ook op de lepel. Eet met een kleinere lepel en verleng de tijd van het eten. Zo hebben de hersenen voldoende tijd om de signalen van verzadiging op te vangen.

Meer culinaire tips?

 

De laatste culinaire tips zo in je mailbox!

 


Word gratis Greenology Member

ontdek meer