Bonduelle belooft De 7 beloftes van Bonduelle

Plantaardig, natuurlijk onze toekomst!

Onze missie is om met plantaardige voeding een betere toekomst te creëren. En dat is nodig, want onze eigen gezondheid en die van de planeet gaan achteruit. We staan voor grote uitdagingen en onze voedselconsumptie speelt daarin een grote rol. We hebben te maken met klimaatveranderingen, pandemieën en grootschalige urbanisatie. Ook moeten we in 2050 ruim 9 miljard monden voeden. Daarnaast zijn er veelvoorkomende gezondheidsproblemen door ongezonde voeding, zoals overgewicht en diabetes. Wij nemen hierin het voortouw en bieden innovatieve en relevante oplossingen om mensen gezonder te laten eten met respect voor de planeet. De natuur is immers ons kostbaarste bezit. Wij zijn toegewijd en innoveren van veld tot bord om een betere toekomst te creëren door middel van plantaardige voeding!

Hoe doen wij dit? Wij vertalen onze missie naar zeven beloftes op het gebied van duurzame landbouw en duurzame voeding. Al lange tijd zet Bonduelle zich actief in om de landbouw te verduurzamen en producten en verpakkingen te verbeteren. Wij maakten daarmee al enorme sprongen, en wij blijven ons ontwikkelen! Bonduelle gaat de komende jaren met volle focus aan de slag en belooft in 2025 aan doelstellingen te voldoen die onderliggend zijn aan de beloftes.

Om dit hard te maken, sluiten wij ons aan bij B Corp: bedrijven met de hoogste standaard op het gebied van sociale verantwoordelijkheden en het milieu, die zich continu blijven ontwikkelen. Met B Corp willen wij niet de beste ván de wereld zijn, maar de beste vóór de wereld zijn. Want als de wereld verandert, moet ook ons voedingspatroon veranderen. In ons CSR-beleid nemen wij duurzaamheid in de breedste zin van het woord op, en met deze zeven beloftes zetten wij daar kracht bij. Samen zetten wij ons in voor meer plantaardig; natuurlijk onze toekomst!

Bonduelle belooft duurzame landbouw

Wij beginnen met het verduurzamen bij de oorsprong: de teelt van onze groente. Voeding is verantwoordelijk voor 23% van de uitstoot van broeikasgassen wereldwijd. Dat is bijna een kwart! Daarnaast is maar liefst een derde van de landbouwgrond op deze planeet aangetast. Dit kan niet langer, dit moet anders! Bonduelle gebruikt altijd groenten uit het seizoen, die buiten in de volle grond groeien. Onze groenten groeien met de kracht van de natuur, niet in kassen die extra energie vragen. Wij helpen de telers om met alternatieve technieken de biodiversiteit te behouden, de bodem te beschermen en onkruid en ongedierte tegen te gaan. Dat is nodig voor een gezonde planeet en een mooie toekomst!

 

Bonduelle belooft duurzame voeding

Onze missie is om met plantaardige voeding een betere toekomst te creëren. Dat is nodig voor de planeet, en voor onszelf! We eten te weinig groenten en fruit, en te veel bewerkte voeding met lage voedingswaarden. Maar liefst 1,1 miljoen Nederlanders hebben diabetes type 2, dat o.a. ontstaat door ongezond eten en overgewicht. Vorig jaar had de helft van alle volwassen Nederlanders en Belgen overgewicht. En nu is onze gezondheid belangrijker dan ooit! Veel groente en fruit verlaagt het risico op chronische ziekten. We beseffen dat we gezonder moeten eten, en we willen natuurlijk lekker blijven eten! Daarom voorzien wij in peulvruchten en groenten die smaakvol en geschikt zijn: van makkelijke producten voor thuiskoks tot plantaardige inspiratie voor chefs. Wij innoveren continu in nieuwe plantaardige oplossingen. Wij bereiden onze groenten en peulvruchten met stoom, waardoor ze een knapperige bite en meer kleur hebben én het lekkerst smaken. Hiermee stimuleren we dat de wereld plantaardiger gaat eten. Dat is goed voor onze gezondheid en de planeet!

De 7 beloftes van Bonduelle