sluiten
Avec les chefs, Pour les chefs

Our mission:
Make vegetal a core
component of food in restaurants

Om je beter te kunnen
inspireren bouwen
we aan een nieuwe website

Klik hier voor contact of meer product informatie

 

Bonduelle Food Service en u

Newsletter

U kunt zich hier aanmelden om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van BFS:

Bonduelle helpt u uw gasten iedere dag een verantwoorde maaltijd voor te zetten.

  • BFS en u
  • Wat BFS doet op het gebied van voeding
  • BFS en u
Wat BFS doet op het gebied van voeding
Wat BFS doet op het gebied van voeding

Interview met Laurence Depezay, manager voeding Bonduelle Groep.


Laurence, kun je ons kort vertellen wat je taak is binnen de Bonduelle Groep?

Ik ben als voedingskundige belast met de programma's voor voedingsonderzoek van de Bonduelle Groep. Bij de uitoefening van deze taak word ik bijgestaan door een voedingswetenschapper en een diëtist. Daarnaast heb ik de leiding over de communicatie op voedingskundig gebied bij de Groep, met name via de Fondation Louis Bonduelle.


Welke voedingskundige onderwerpen spelen er momenteel binnen de cateringsector?

Veel professionele cateraars zijn overtuigd van het belang van voeding voor de gezondheid. Als "voedingsprofessionals" zijn zij vaak beter geïnformeerd dan privépersonen en zijn zij zich bewust van de rol die zij dienen te vervullen.


Vaak wordt gedacht dat dit alleen een zaak is voor de collectieve catering. Is dat zo?

Nee, niet uitsluitend: ook binnen de commerciële catering houden veel aanbieders rekening met het belang dat door hun gasten gehecht wordt aan "evenwichtige voeding". Je hoeft alleen maar vast te stellen hoeveel nieuwe concepten er op basis van dit thema geïntroduceerd worden.


Is er dus geen verschil tussen collectieve en commerciële catering?

Je zou kunnen zeggen dat men in de sector van de collectieve catering zich dit uitgangspunt nog meer eigen heeft gemaakt, door al bij de ontwikkeling van de menu's het advies van voedingskundigen of diëtisten in te winnen. Bovendien hebben bepaalde categorieën publiek waarop de collectieve catering zich richt, specifieke voedingsbehoeften – met name binnen de sectoren gezondheidszorg en onderwijs.


Kom jij als voedingskundige in contact met collega's in de cateringsector?

Ik neem regelmatig deel aan bijeenkomsten en workshops voor voedingsdeskundigen die werkzaam zijn in de cateringsector. Sommige netwerken van voedingsdeskundigen oefenen veel invloed uit en het is belangrijk meer informatie te verspreiden over de kenmerken van verwerkte groenten.


Hebben de producten die door Bonduelle Food Service op de markt worden gebracht specifieke voedingskundige kenmerken?

Alle producten van Bonduelle zijn samengesteld op basis van de knowhow van de Groep en van het handvest ontwikkeling waarin het gebruik van bepaalde bestanddelen verboden is gesteld. Bovendien wordt aandacht besteed aan beperking van het zoutgehalte in conserven en aan de kwaliteit van de gebruikte vetstoffen. De marketing‑ en O&O-teams van Bonduelle Food Service hebben trouwens gamma's ontwikkeld met bepaalde voedingskundige voordelen. Zo bestaat het gamma Cordiale uit 5 heerlijke gestoomde groentemelanges met een duidelijk omschreven voedingswaarde (zij bevatten vitamine C of bètacaroteen of zijn rijk aan vezels).


Heb jij voorkeur voor één van deze melanges?

Op het gebied van voeding is variatie een must. Daarom adviseer ik om ze allemaal uit te proberen. Persoonlijk houd ik erg van de melange Cordiale Forme met zijn Romanesco-roosjes.


Dit zijn dus gestoomde melanges op basis van het Minute®-procédé?

Ja inderdaad, en het Minute®-procédé is vanuit voedingskundig oogpunt van grote betekenis. Stomen bevordert het behoud van de voedingsstoffen. Een door mijn team uitgevoerd onderzoek heeft aangetoond dat, bij een gelijk gehalte aan droge stof, een sperzieboon op het bord van de consument bereid op basis van het Minute®-procédé 15% meer vitamine C bevat dan een gekookte diepvriessperzieboon en 70% meer vitamine C dan een verse sperzieboon die in de supermarkt is gekocht! [Het onderzoeksverslag is op aanvraag beschikbaar]


Laurence, kun je ten slotte iets zeggen over de manier waarop Bonduelle Food Service restaurateurs begeleidt die de aanbevelingen van de GEMRCN willen opvolgen?

In de eerste plaats zijn de commerciële teams van BFS, in het bijzonder de culinaire adviseurs, speciaal opgeleid om de restaurateurs te helpen deze officiële teksten te begrijpen. Bovendien moet je je realiseren dat de GEMRCN rauwkost in voorgerechten en gekookte groenten (anders dan peulvruchten) heeft geclassificeerd als voedingsmiddelen die met een bepaalde minimale frequentie behoren te worden genuttigd (minimaal 10 op de 20 maaltijden voor deze twee typen voedingsmiddelen).

Voor wat onze producten betreft, hebben wij al een aantal jaar gewerkt aan de voedingswaarde van onze salades traiteur met als resultaat dat geen enkele hiervan momenteel meer dan 15% vet bevat. Daarom is de door de GEMRCN ingestelde beperking (dat maximaal 4 op de 20 voorgerechten meer dan 15% vet mag bevatten) niet van toepassing op deze salades.

BONDUELLE FOOD SERVICE
BFS en u
 
uw inspiratiebron